Onthaal >> De VZW Berichten Nuttige Informatie
Kalender
Familie Hoekje Tijdschrift Fotos Pers Contacten Website Plan
         
Franšais / Nederlands

Over ons ...

>> De VZW 'Enfants de Gomel'
Tsjernobyl
Wit-Rusland
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Historiek en doelstellingen

In 1992 begonnen we ons werk in "Gomel", de regio in Wit-Rusland die het meest te lijden had onder de explosie van reactor nr 4 in Tsjernobyl. Dit gebeurde op 26 april 1986.

Aanvankelijk werkten we samen met enkele andere verenigingen waarvoor we speelgoed, kleding, schoenen en alles wat er ook maar nodig was voor de mensen die alles kwijt waren.

In 1997 zijn we onze eigen vereniging gestart met de hulp van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Bel RTL. Bij de start waren we met een 30 tal mensen, nu telt de vereniging meer dan 250 gezinnen die lid zijn.

In 1998 vertrok onze eerste vrachtwagen met hulpgoederen.

Sedertdien, vertrokken jaarlijks twee vrachtwagens richting Gomel. We verzamelen speelgoed, kleding, schoenen, schoolgerief, voedsel en keukengerei, materiaal voor de kinderopvang en nog veel meer....
Wat we zoeken wordt vermeld in ons tijdschrift dat viermaal per jaar
verschijnt. Je kan er ook alles lezen over onze projecten.

Maar daarmee stopt het niet. We organiseren jaarlijks gezondheidsvakanties voor de kinderen, voornamelijk uit de regio Gomel. Zij komen overal in ons land terecht. In 1999, het begin, konden 35 kinderen naar BelgiŰ komen. Momenteel komen 150 kinderen naar hier tijdens de zomervakanties en kerstvakanties.

Wat opmerkelijk is : deze vereniging is een vzw die geen enkele subsidie ontvangt en enkel werkt met vrijwilligers. Het nodige geld verzamelen we via het organiseren van feesten, tombola's, kerstmarkten tijdens dewelke we ambachtelijk spulletjes uit Gomel verkopen (wat dan op zich ook weer een manier van hulp is). Gelukkig hebben we ook nog een paar sponsors.
Onnodig te vertellen dat elke gift, hoe klein ook, steeds meer dan welkom is.

De motor van de vereniging? De moed en goede wil van iedereen!!!

Logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Statuts

De VZW statuten zijn beschikbaar hier (in het frans); of op Federale Overheidsdienst Justitie website

Verslag van A.V.

Verslag van de Algemene Vergadering van 21-09-2013 + Prognose van het budget 2014