Onthaal De VZW Berichten Nuttige Informatie
Kalender
>> Familie Hoekje Tijdschrift Fotos Pers Contacten Website Plan
         
Français / Nederlands

Familie Hoekje

Uw Verhalen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan hen die onze vereniging een warm hart toedragen, die ons op één of andere manier steunen zodat wij kunnen verder bestaan :

Deze pagina is speciaal voor jullie. Ze kan alleen maar mooier, beter en interessanter worden dank zij jullie medewerking. Via deze pagina worden jullie op de hoogte gehouden van alles wat in onze families gebeurd (huwelijk, geboorte, overlijden enz) of ook verhalen en getuigenissen over het leven in Gomel.

De pagina "uw verhalen"staat ter beschikking om iedereen van jullie ervaringen en belevenissen als gastgezin te laten meegenieten. Jullie vinden er ook foto's die gemaakt werden tijdens de vakanties van de kinderen in België

12.01.15: Streekkazen en Bieren Buffet

Hallo vrienden,

Vlaamse handen helpen Tsjernobylkinderen vzw nodigt iedereen uit voor DE kaas en bieravond van het jaar.

Niet zo maar kaas en bier...wij laten jullie tijdens het buffet genieten van de kazen gemaakt door kaasmakerij Catharina dal uit Achel. Zij wonnen al meerdere prijzen oa met de Grevenbroecker Blauwschimmelkaas. Streekbieren helpen jullie alles door te spoelen. Er worden ook taarten van eigen makelij aangeboden.

De opbrengsten gaan naar onze projecten in Wit Rusland. Deze keer hopen we heel wat nieuw speelgoed en schoolgerief te kopen voor de kindertuin Jemtchounaya. Zij hebben 350 kinderen onder hun hoede. Van de overheid kregen ze enkel een gebouw en personeel ter beschikking. Banken zijn er ook maar verder moeten de ouders zelf speelgoed voorzien. Gezien de moeilijke situatie in Wit Rusland is dat heel moeilijk. Bovendien is de kwaliteit dit speelgoed heel slecht. Neem daarbij dat de kindjes hun eigen speelgoed moeten delen met andere kinderen, dan weten we goed genoeg dat deze situatie niet optimaal is.

Het plan is om met de opbrengst van deze kaasavond "nieuw en degelijk" speelgoed te kopen. Wij hopen daarom op een grote opkomst.

Zin om te komen??? Natuurlijk hebben jullie zin...geef maar een seintje en dan zorgen wij voor een onvergetelijke avond. Zeg het door...zeg het door!

***************************************************************************************************************************

09.01.15: Reis naar Gomel

Bericht aan alle gezinnen,

Er zal een reis ingelegd worden naar Gomel 6 tot en met 14 april.

De reis gaat per vliegtuig, vertrek van Charleroi om 9.05 uur (2 uur vooraf aanwezig zijn) tot in Varsovie.

Daar moet je een taxi nemen naar het station en de trein nemen van Varsovie naar Brest en daarna van Brest naar Gomel (slaaptrein).

De reis kost 200 € (reis en visa) maar je moet hier wel een ziekteverzekering nemen bij Europ Assistance. Die moet zo snel mogelijk aangevraagd worden want de ambassade eist een bewijs daarvan voor ze een visum geven.

Wie mee wilt gaan moet Rudy zo snel mogelijk contacteren zodat hij de tickets kan reserveren. De prijzen variëren dagelijks. Gsm van Rudy is 0474101763.

Ik ga deze keer niet mee. Als jullie interesse hebben neem dan zo snel mogelijk contact op met Rudy voor de reservaties en de betalingen van de tickets.

Nicole

***************************************************************************************************************************

03.02.15:

Aan Martine en Jean-François,

Aan Andrée en René,


In naam van onze vereniging, in mijn persoonlijke naam, alle gastgezinnen, bieden wij U onze diepste medeleven aan.